DigiVäv -vävning på sociala medier

E-post
Skriv ut

Mer vävning åt folket!

Projektet DigiVäv vill försöka göra vävning tillgängligt för fler människor, gärna unga. Det gör vi genom att använda olika sociala medier där många söker kunskap och inspiration idag. Vi samlar allt på denna hemsida med förhoppningen att den i framtiden kan bli en attraktiv, digital mötesplats om vävning.

Facebooksidan bloggar vi om vad som händer inom projektet men tipsar också om andra aktiviteter. På vårt Instagramkonto kan ni följa studenter på Textilhögskolan i Borås.

Här finns en kort beskrivning av vad som hänt inom projektet sedan det startade. Ytterligare information finns i rapporten här.

Studieförbundet Vuxenskolan Västra Götaland (SV) driver projektet – samarbetsparter är Changemaker AB, Slöjd i Väst, Väv i Väst samt Interactive Institute Swedish ICT. Det finansieras av Västra Götalandsregionen, Nämnden för Hemslöjdfrågor samt SV.

Studieförbundet Vuxenskolan Västra Götaland 
Changemaker AB 
Interactive Institute Swedish ICT 
Slöjd i Väst 
Väv i Väst 
Västra Götalandsregionen 
Nämnden för Hemslöjdsfrågor

Hemslojdsfragor     SV      väviväst

VG-regionen

 

 

Senast uppdaterad: 2016-02-01
10 kommentarer / Visa
Dela:
OBS
  • Gästkonto är inte konfigurerad (Kanske det saknas användare med detta användarnamn...). Ange 'Användarnamn för gäst' alternativet för användarnamn för befintlig användare. guest_username="guest"

    --
    yvComment solution, version="2.00.3"

BOK I FOKUS

Linnedräll - prydnad på bondens bord

Boken handlar om linnedräll, högkvalitativa duktyg, bondesamhällets lyx och hemslöjdens stolthet. Handspunnet lin, handvävt, med glänsande rutiga mönster, vitt i vitt. Utgångspunkten är Arbrå socken i Hälsingland med ett historiskt rykte om en förnämlig produktion av duktyg, servetter och handkläden i dräll, essensen av linlandet Hälsingland. Trettiotre för Arbrå typiska mönster har analyserats och vävnotor för vävning med modernt material presenteras.

Läs mer